Pazartesi, Eylül 16, 2024
Güncel

DKDER TARAFINDAN DİDAR ŞENSOY ANILDI!

Bugün 1 Eylül Dünya Barış Gününde, gerçek barışın sosyalizmde mümkün olacağı bilinciyle, alanlarda olan DKDER ve DKDER’liler, aynı zamanda 1 Eylül 1987 yılında Ankara TBMM önünde katledilen insan hakları savunucu ve İHD kurucularından DİDAR ŞENSOY’u mezarı başında anmakla kalmadı, ilk defa bir çok yerde stanbul ve İzmir’de hem fotoğraflarını hem mesajlarını miting alanlarına da taşıdı. Tıpkı, Kızıldere’de katledildikten sonra bedeni kaybedilen Sebahattin Kurt, 1 Haziran’da katledilen Hüseyin Cevahir, gözaltında kaybedilen Nurettin Yedigöl, Ümraniye Cezaevinde katledilen Alp Ata Akçayöz, Mahir Çayan ve Ulaş Bardakçı gibi fotoğraflarını alanlarda yürüyüşlerde taşıması ve hatırlatması gibi…
Bu nedenle emeği geçen tüm yoldaşlarımıza, dostlarımıza emekleri ve değerlerimize sahip çıkışları için teşekkür ediyoruz.
Bugün, DKDER olarak yıllarca yaptığımız gibi Didar ablamızı mezarı başında anarken, katılarak dayanışma gösteren İstanbul İHD Başkanı Gülseren Yoleri, Cumartesi Anneleri ve İnsanlarından dostlarımıza teşekkür etmek istiyoruz. Bu davranışları değerli buluyoruz. Anmamıza katılan dostlarımızı selamlıyoruz.
Özgür basından arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.
Tüm ölümsüzleşenlerimizi unutmayacağımızı, unutturmayacağımızı ifade ederken, mücadelemizin süreceğimizin sözünü yineliyoruz!
DKDER