Cuma, Ekim 18, 2024
Dünyadan HaberlerDuyurularEmek DünyasıGENÇLİKGüncel

DURACAĞIMIZ YER DEVRİMCİ GÜÇLERİN YANI OLMALI

Sosyalist, devrimci hareketlerin gerek dünyada gerekse ülkemizde yaşadığı dönemsel sıkıntılardan dolayı, ister istemez emperyalizme, faşizme, siyonizme ve her türden gericiliğe karşı mücadelede devrimcilik adına ciddi sapmalar yaşanmaktadır. Egemen sınıflarda bu fırsatı iyi değerlendirerek Sosyalist/Komünist hareketlerin örgütlü mücadelelerinin önünü keserken, reformistlerin, işbirlikçilerin önünü açmaktadır. Bunun paralelinde de örgütsüzlüğü ve örgütten kaçışı ve bireyselleşmeyi, diğer taraftan özgüven yitimi olarak ideolojik ve siyasal savrulmaları, başka güçlere bel bağlamayı ön plana çıkartmıştır.

Öyle ki, adeta Hizbullah’tan Hamas’tan sol yaratılma noktasına gelinmiştir. Emperyalist kapitalist, Siyonist sistemin bir türevi olan gerici yapılar kahraman ilan edilip baş tacı edilmeye başlanılmıştır. Bugün kimi yapılar, Hizbullah ve Hamas gibi yapıları öve öve bitiremez oldular, öyle abarttılar ki Emperyalizme-Kapitalizme ve her türlü gericiliğe karşı savaşan proleter devrimci önderlerin posterlerini bu gerici yobazların posterleriyle yan yana taşıma/yayınlama yüzsüzlüğünü bile yaptılar.

Emperyalist/Kapitalist ve türevi olan Siyonist sistem, Filistin halkının özgürlük mücadelesini yok edip, dinler arası savaşa çekerek orada istediği gibi boğazlamaya girişti. Bir tarafta tamamen ret edeceğimiz gerici Hamas ve Hizbullah var diğer tarafta Ortadoğuyu tamamen kendi hegemonyası altına almaya çalışan Emperyalist/Kapitalist sistemin militarist gücü olan İsrail Siyonizmi var. Burada Devrimcilerin görevi, tercihimiz, ne gerici, dinci HAMAS’tır ne HİZBULLAH’tır ne de İsrail Siyonizmini desteklemektir.

Biraz daha açarsak, İsrail ortadoğu’da işgal ve soykırıma temelli bir savaş sürdürmektedir. Filistin’de işgale karşı halkın, devrimci güçlerin var olma ve on yıllardır koruğu topraklarına sahip çıkma, özgür yaşama isteği temelinde direnişi, yine dini yapıların kendi dini iktidarını kurmak için direnişi vardır. Biz tam da bu noktada, Hamas ve Hizbullah’ın yanında değil, FHKC ve devrimci gruplar ile halkın direnişinin yanındayız. Bizim savaş alanlarında yanyana olacağımız, savunacağımız, öveceğimiz ancak ve ancak FHKC ve devrimci gruplardır.

Doğru perspektif, Enternasyonalist devrimci dayanışma çerçevesin de devrimci yapıları sahiplenmek, desteklemek, önderlik konumlarına ulaşmaları için dayanışmada bulunmak, ülkemiz özelinde ise halklarının kurtuluş mücadelesi yolunda örgütlenip mücadeleyi ayağa kaldırmak olmalıdır. Gerici önderliklerin peşine takılmak değil!

Bu doğrultu da….
Kahrolsun Emperyalizm ve Filistin halkına ve orta doğu halklarına kan kusturan İsrail Siyonizmi…!
Ne Hizbullah ne Hamas ne gerici güçler!
Yaşasın FHKC ve devrimci güçler!
Yaşasın ezilen ve sömürülen halkların devrimci kurtuluşu için mücadele eden Devrimciler…!