Pazar, Eylül 8, 2024
DuyurularGENÇLİKGüncel

1 MAYIS’TA KORTEJLERİMİZE DAVET !

1 MAYIS’ta KORTEJLERİMİZE DAVET !

1 MAYIS, işçi sınıfının Uluslararası Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü !

1 MAYIS, Dünyadaki işçiler, emekçiler, devrimciler, sosyalistler için çok özel bir anlam, büyük bir önem taşır..

1 MAYIS, 1856’da Avustralya’da taş-inşaat işçilerinin, 1884’te Amerika’daki tekstil işçilerinin günde 8 saat çalışma talebiyle başlattıkları direnişlerin, Büyük Grevlerin, mücadelenin öyküsü..

1 MAYIS, 1889’da Paris’te gerçekleşen II.Enternasyonel 1.Kongresi’nde alınan kararla İşçilerin ‘BİRLİK, MÜCADELE ve DAYANIŞMA GÜNÜ’nün adıdır..

1 MAYIS, en az 135 yıllık bir emeğin hikayesidir..

1 MAYIS, tarihsel sürecinde dünyanın bir çok yerinde, coğrafyamızda iktidarlar, büyük sermaye sahipleri tarafından çoğu zaman yasaklamalarla, engellemelerle, baskılarla yapılamamış; kitlelerin, işçi ve emekçilerin hak ettikleri Dayanışma ve Mücadele Günü eylemlerine saldırılarla katliamlara neden olmuş, önemli bir gündür..

1 MAYIS’ın İşçi sınıfı ve Emekçiler için önemi biz devrimciler, sosyalistler için de Mücadele ve Dayanışma sorumluluğumuzu anımsatan bir gün..

1 MAYIS’a hazırlanmak, Dayanışmayı ve Mücadeleyi daha ileriye taşıyabilmek için çok önemli…

İşte bu nedenle, işçinin sömürüldüğü, emeğin direnişte olduğu alanlarda, atölyelerde, fabrikalarda, iş yerlerinde onların yanlarında olmak, direnişlerine, hak mücadelelerine destek olmak ve bu dayanışmayı 1 MAYIS’ta alanlara, meydanlara taşımak sorumluluğumuzdur.

Bizler, DKDER olarak bu yıl da 1 MAYIS’ta yine dostlarımızla alanlarda olacağız…İstanbul, İzmir ve Adana’da kortejlerimizle, bir çok ilde katılımcı olarak alanlarda olacağız..

Halkların kardeşliği ve eşitliğini, emekçilerin kurtuluşunun devrim ve sosyalizmde olduğunu haykıracağız..

Mahir’i, Hüseyin’i, Ulaş’ı alanlara taşıyacağız!

‘Devrimci Kurtuluşumuz İçin Haydi Alanlara’ çağrımızla, kortejlerimizde sesimize ses, gücümüze güç olmak için, özellikle bu geleneğe emeği geçmiş tüm yoldaşlarımızı davet ediyoruz!

Emekten, Özgürlükten, Direnişten, Dayanışmadan yana olanlar 1 MAYIS’ta hep birlikte..

Haydi, gerçek kurtuluşun Devrimci Kurtuluşta olduğunu birlikte haykırmaya..

2023

Dostluk ve Kültür Derneği
(DKDER)

Bir yanıt yazın