Pazar, Eylül 8, 2024
ÇEVREGüncel

Her yer Cudi her yer Akbelen her yer Kazdağları her yer direniş!

Her yer Cudi her yer Akbelen her yer Kazdağları her yer direniş!

Her gün yeni zamlarla yeni vergilerle uyanıyoruz. Hükümete sesleniyoruz; Ekmeğimize, sütümüze, mutfağımıza, cebimize uzattığını elinizi çekin. Vergileri işçiden yoksuldan, emekliden, emekçiden, dar gelirliden almayı bırakın. Yüreğiniz varsa, vicdanınız varsa, adaletin kırıntısı varsa 7 gündür Akbelen Ormanı’nı kesen Kolin’den, Kazdağlarını yağmalayan Cengiz’den, halkın kanını emen tekellerden, yandaşlardan, bankalardan servet vergisi alın. Zamları, vergileri derhal geri çekin.

 

Muğla’nın Milas İlçesi Akbelen Ormanlarında yaşanan katliamı günlerdir acı içinde takip ediyoruz. Kapitalizmin yarattığı para kazanma hırsı insanla beraber tüm doğayı; bitkileri, hayvanları büyük bir hızla yok etmeye devam ediyor. Şirketlerle el ele veren iktidar doğadaki tüm kaynakları; toprağı, havayı, yerin altını, yerin üstünü sonsuz bir şekilde tüketebileceğini, ranta dönüştürebileceğini varsayıyor ve buna göre hareket ediyor.

 

İkizköylülerin hepimiz için, tüm canlar için verdiği bu haklı mücadelede yanlarında olduğumuzu bir kez daha tüm kamuoyuyla paylaşıyoruz. Akbelen’de asker cop sallıyor, TOMA tazyikli su sıkıyor. Yaşlı köylüler dövülüyor, yerde sürükleniyor. Cudi’de yangını söndürmeye çalışanlara yapılan da aynı şey.

 

Tüm ülkenin Akbelen Ormanları’ndaki katliama ve yurttaşların direnişine odaklandığı şu günlerde Türkiye’nin akciğeri Kaz Dağları’nda ağaçlar ‘yangınla mücadele’ adı altında katlediliyor.

 

Dostluk ve Kültür Derneği DKDER olarak, ulunduğumuz her yerde tüm yurttaşları örgütlenmeye ve birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Artık her yer Cudi her yer Akbelen  her yer Kazdağları her yer direniş.

Bir yanıt yazın