Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Güncel

İSTANBUL’DA KIZILDERE ANILDI, ANLATILDI!

Devrimci 78’liler Federasyonu, Devrimci Hareket, Dostluk ve Kültür Derneği (DKDER), Devrimci Parti, EHP, ODAK ve SYKP’nin örgütleyicisi olduğu kurumlar Kızıldere’nin 51. yılında İstanbul’da anma gerçekleştirdi. Anma ve anlatmaya çeşitli kurumlar ile Cumartesi Anneleri ve insanları da katıldı.
Taksim Aynalıgeçit Kültürel Etkinlik Merkezi’nde gerçekleştirilen anma, 14.00’da başladı.

 

Türker Demirci(DKDER)

Kurumlar adına Türker Demirci’nin açılış konuşmasının ardından yapılan konuşmalarda ilk sözü anmanın örgütleyicisi kurumlar yaptı. Sırasıyla yapılan konuşmalarda her grup Kızıldere’nin tarihsel anlamına, ondan çıkardıkları derslere ve dönemin koşullarına değindi.
Devrimci 78’ler adına İsmet Buz, Devrimci Hareket adına Buşra Islak, Dostluk ve Kültür Derneği(DKDER) adına Fevzi Göktan, Devrimci Parti adına Burcugül Çubuk, EHP adına Özge Akman, ODAK adına Doğan Baran, SYKP adına Ferhat Ergan, Kızıldere’nin anlamı ile ilgili görüşlerini dile getirdiler.

 

Fevzi Göktan(DKDER)

DKDER adına yapılan konuşmada, Mahir Çayan tesbitleri üzerinde durularak, Kızıldere’nin ve dönemin devrimci mücadelesinin yiğitliğin, fedakarlığın, kahramanlığın yanında birliğin ve dayanışmanın sembolü olduğuna dikkat çekilerek Kızıldere pratiğinin bizi düşünmeye davet ettiğine vurgu yapıldı. Kızıldere’nin bir manifesto olduğu ifade edildi.

 

Kerem Ulaş Dönmez (Müzisyen-Aranjör)

Konuşmaların ardından müzisyen Kerem Ulaş Dönmez’in performansında marşlar söylendi. Hep bir ağızdan marşlara eşlik edildi. Yine Ramazan Geçenoğlu ve Selah Akıncı  tarafından şiirler okundu.
Okunan marşların ardından katılımcı kurumlar söz alarak görüşlerini ifade etti. Yeşil Sol Parti, Yeni Bir Dünya İçin Çağrı, Köz ve Devrimci Komünistler adına görüşler ifade edildi.
Yapılan konuşmalardan sonra 7 kurumun örgütleyicisi olduğu anma, coşkulu bir şekilde sonlandırıldı.

 

Özge Akman(EHP)

 

Burcugül Çubuk (Devrimci Parti)

 

Büsra Islak (Devrimci Hareket)

 

İsmet Buz(Devrimci 78’ler Fed)

Doğan Baran (ODAK)

 

Ferhat Ergen(SYKP)

 

Katılımcılar

Bir yanıt yazın